'Türk arı'ya kıymayın

Türkiye’de yaşayan Osmia Avosetta türü sadece 1 arı İngiltere’yi karıştırdı. The Telegraph gazetesi, Dalaman’da tatil yapan İngiliz Toy ailesinin bavulundan çicek içinde çıkan arının İngiltere’deki doğal hayata zarar vereceği gerekçesiyle öldürülmek istendiğini yazdı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
'Türk arı'ya kıymayın

VİRÜS ŞÜPHESİ

Bristol’de yaşayan ailenin eve döndükten bir süre sonra farkına vardıkları arının evin arka bahçesinde yaşadığı ve evde yuva yaptığı belirtildi. “Türk arı” da denilen olay hakkında bilgi verilen İngiltere Çevre, Gıda ve Köy İşleri Bakanlığı (DEFRA), arının yaşamasının ekosisteme zarar verebileceğini açıklayarak, yakalanıp öldürülmesi gerektiği kararına vardı. Uzmanlar yerli olmayan arıların taşıdıkları muhtemel virüslerle yerel türlerin yok olmasına neden olabileceğini açıkladı.

YAKALAYAMADILAR

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER