Turizme bayram dopingi

Hollanda’nın Kral Günü, Rusya’nın Zafer Günü, Almanya’nın Pfingsten Bayramı ve ardından Kurban Bayramı ile yaz sezonuna dört bayramla girilecek. 60 milyon turist hedeflenen 2024, turizm sezonuna en iyi başlangıç yapılan yıl oldu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Turizme bayram dopingi

Türkiye’de her yıl 15-22 Nisan tarihlerindeki Turizm Haftası ile sezona başlangıç yapan sektör, bu yıl üç bayramla sezonu yaklaşık 1 ay erken açtı. Nevruz, Paskalya ve Ramazan bayramlarıyla 2024 sezonunu erken açan turizm sektörü, önümüzdeki iki aylık süreçte de dört önemli bayram ve tatil süreci yaşayacak. Hollanda’nın 27 Nisan Kral Günü’ne bağlı tatilleri, ardından 9 Mayıs’ta kutlanan Rusya’nın Zafer Günü’ne bağlı tatilleri, sonrasında Almanya’nın mayıs sonunda Almanya Pfingsten bayramına bağlı tatil ve haziran ayı ortasındaki Kurban Bayramı olmak üzere turizm sektörünü yaklaşık iki aylık süreçte dört önemli bayram bekliyor.

YÜZDE 20’LİK ARTIŞ

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, bu yıl turizm sezonunun mart ayının üçüncü haftası itibarıyla erken açıldığını söyledi. Kavaloğlu turist sayısında şu an geçen seneye göre yüzde 20’lik artış olduğunu aktardı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER