Terörün Almanya ayağına büyük darbe

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul Emniyeti’nin ortak yürüttüğü çalışmada terör örgütü PKK-KCK’nın sözde Almanya yapılanması sorumlularından Saim Çakmak, İstanbul’da yakalandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Terörün Almanya ayağına büyük darbe

MİT, terör örgütü PKK’nın sözde Almanya sorumlularından Saim Çakmak’ı uzun süreli takibe aldı. Uygun yer ve zamanın oluşmasının ardından MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, yürütülen hassas operasyon ile Saim Çakmak, İstanbul’da yakalandı.

İSTANBUL’DA YAKALANDI

Emniyetteki detaylı sorgusunun ardından adliyeye çıkarılan Saim Çakmak, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çakmak’ın terör örgütü PKK-KCK içerisinde uzun süredir yurtdışı faaliyetlerinde aktif şekilde yer aldığı, Almanya yapılanmasından sorumlu olduğu öğrenildi. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER