Televizyon keyfi için akşam atıştırmalıkları

Film izlerken hep aynı kuruyemiş ve meyveleri yemekten sıkıldıysanız önerilerimi mutlaka deneyin. Patlamış mısırı farklı aromalarla renklendirebilir, makarna ve nohuttan leziz cipsler hazırlayabilirsiniz.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Televizyon keyfi için  akşam atıştırmalıkları

Evde erken yenen akşam yemeğinden sonra mutlaka acıkılır. Hele bir de ailece film izliyorsak... Patlamış mısır, meyve ve kuruyemiş dışında uzun bir listem yoktu. Ama yabancı mutfaklardan aşina olduğumuz karamelli, baharatlı patlamış mısırlarla renk kattım akşamlarımıza. Tabii klasik patlamış mısır yapamayanlar için mikrodalgada pişenleri önerebilirim. Tereyağı aroması fazla kokuyor ama pratik ve başarısız olma ihtimali yok. Tencerede yapacaksanız tabanı kalın bir çelik tencere kullanın. 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ, bir miktar da tuzla beraber tencerenin dibini, tek sıra halinde kaplayacak kadar mısır koyun. Ağzını kapatın ve hafif hafif tencereyi oynatarak iyice ısınmasını bekleyin. Isındığında tek tük patlama sesleri gelmeye başlar, ocağın ateşini hafifletin ve tencerenin saplarından tutup sallaya sallaya hareket ettirerek pişirin. İçerideki patlama sesleri hızlanacak, birkaç dakika içinde azalarak duracak. Bu sırada altını kapatın. Kapağı açınca son 1-2 tanesi patlayıp tencereden dışarıya sıçrayabilir, yanmayın.

Bu mısıra renk katmanın en kolay yolu sıcakken kırmızı toz biber ve sarımsak tozu serpmek. Bir adım ötesine geçecekseniz yanmaz yapışmaz tavaya 1 su bardağı toz şeker ve yarım bardak su koyup kısık ateşte eritin.

Karıştırın ki yanmasın, rengi karamel olur olmaz altını kapatın ve içine bir kaşık tereyağı ekleyip iyice karıştırarak eritin. Pişirme kâğıdı serili bir tepsiye yaydığınız patlamış mısırların üzerine gezdirin, spatulayla her yerine dağıtın. Birkaç dakikada kuruyacak, büyük top gibi olanları elinizle kırarak servis tabağına alabilirsiniz.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER