Teknoloji meraklılarına özel müze

KONYA Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan eski teknolojik cihazlar, geçmişle bugüne köprü olması amacıyla bir araya getirilerek sergilenmeye başladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Teknoloji meraklılarına özel müze

1900’lü yıllardan bugüne ulaşan bilgisayar, telefon, daktilo, kamera, kayıt cihazı gibi yaklaşık 130 ürünün sergilendiği KOSKİ Teknoloji Müzesi, teknoloji tutkunlarının ilgisini çekiyor. İlk önce KOSKİ’ye işlemlerini halletmek amacıyla gelen vatandaşlar tarafından ilgi gören müze, daha sonra meraklılarını bir araya getirmeye başladı. Müze sorumlusu Ahmet Kıyıcı, belediye çatısı altında bulunan ya da vatandaşlara ait geçmişten bugüne kullanılan teknolojik cihazları bir araya getirerek, teknoloji müzesi oluşturmaya karar verdiklerini aktardı. Kıyıcı, “Elimizdeki ürünleri topladık. Sonrasında özel sektörün, diğer kurumların ve vatandaşlarımızın bağışlarıyla bu müzemizi oluşturduk, genişletmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER