TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Cumhuriyetimizin 2. asrını taçlandıracağız

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Birinci Meclis'te düzenlenen törende konuşurken, 'Bu çocuk bayramı çocuklar için yeni umut olsun. Şimdi cumhuriyetimizin 2. asrını taçlandıracağız.' ifadelerini kullandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Cumhuriyetimizin 2. asrını taçlandıracağız

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin 104. açılış yıl dönümü dolayısıyla Birinci Meclis'te düzenlenen törene katıldı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

23 Nisan 1920 öncesinde bu bina eksiklikleri ile tamamlanması sonraya kaldı. 23 Nisan 1920’de milletvekilleri ile bu sıralarda ilk meclis toplandı. TBMM’nin 2 özelliği vardı. İlk meclis olması. Cumhuriyetin kuruluş süreci başladı. İstanbul hükümeti yok sayılarak burada milli bir meclis oluşturulmuş ve açılmıştır. Bu meclis bir karargahtır, milli mücadelenin merkezidir. Tekrar o günlerin kahramanlarını saygı ile anıyoruz.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER