Tarımsal girdi enflasyonu yükseldi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayına ilişkin Tarım-GFE verilerini açıkladı. Buna göre, endeks şubatta bir önceki aya kıyasla yüzde 3.59, geçen yılın aralık ayına göre yüzde 11.37, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 49.92 ve 12 aylık ortalamalara kıyasla yüzde 36.71 yükseldi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Tarımsal girdi enflasyonu yükseldi

Ana gruplarda bir önceki aya göre, tarımda kullanılan mal ve hizmet endeksinde yüzde 3.63, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmet endeksinde yüzde 3.34 artış gerçekleşti. Geçen yılın aynı ayına göre tarımda kullanılan mal ve hizmet endeksinde yüzde 46.51, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmet endeksinde yüzde 75.27 yükseliş görüldü. Yıllık değişimin en yüksek olduğu alt grup yüzde 164.78 ile veteriner harcamaları oldu. Aylık değişimin en yüksek olduğu alt grup ise yüzde 5.85 ile diğer mal ve hizmetler olarak açıklandı.

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER