Tarihin en iyi erken rezervasyon dönemi: Tatilde rotayı kampanyalar belirledi

Ekonomik bir tatil yapmak isteyen yerli turistin erken rezervasyona ilgisi sürüyor. Aralık ayında başlayan erken rezervasyon kampanyalarında Antalya, Kıbrıs ve Muğla’ya talebin yoğun olduğu ancak tatilcinin bölgeden ziyade kampanyalara göre lokasyon belirlediği görüldü. Turizmciler, bu yıl yurtiçi pazarının iyi bir başlangıç yapmasından memnun.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Tarihin en iyi erken rezervasyon dönemi: Tatilde rotayı kampanyalar belirledi

Aralık 2023’te başlayan erken rezervasyon kampanyalarında sona gelindi. Peki aralık-nisan dönemi nasıl geçti? Sektör temsilcilerinden edindiğimiz bilgilere göre, bu dönemde yerli turistin erken rezervasyona ilgisi oldukça yoğundu. Erken rezervasyon kampanyalarında ağırlık Antalya, Kıbrıs ve Muğla’da oldu. Turizmcilerin verilerine göre, tatilseverlerin bölgeden ziyade erken rezervasyon kampanyalarını inceleyerek tatil yerlerine karar verdikleri görüldü. Veriler, 2024 yılında pandemi öncesi tabloya dönüldüğünü gösteriyor. 2024’te yurtiçi turizmde yüksek hareketlilik bekleniyor.

Tarihin en iyi erken rezervasyon dönemi: Tatilde rotayı kampanyalar belirledi - Resim : 1

‘SEZONA İYİ BİR BAŞLANGIÇ YAPTIK’

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu erken rezervasyon dönemini Hürriyet’e değerlendirdi. “Tarihimizin en iyi erken rezervasyon dönemini geçiriyoruz” diyen Kavaloğlu, sürdürülebilirliğe dikkat çekti. Kavaloğlu, “Antalya’ya gelen kişi sayısı 25 Nisan itibarıyla 1 milyon 750 bini geçti, bu da geçen seneye oranla yüzde 20’ye yakın bir artış demek. İyi bir başlangıç yaptık. Sırasıyla hem Nevruz hem Paskalya hem de Ramazan Bayramı tatili geldi. 27 Nisan’da da Hollanda’nın tatilleri var, ardından mayıs başında Rusların tatili, sonrasında Almanya’nın Pfingsten tatili, İngilizlerin tatil periyodu ve bizim Kurban Bayramı gelecek. Peşpeşe gelen iyi bir sezon bizi bekliyor. 60 milyon turist ve 60 milyar dolarlık gelir hedefimiz var ve o hedefe ulaşmak için çaba gösteriyoruz. Antalya, 17 milyon kişiyi geçerek bu sene üzerine düşeni fazlasıyla yapacak” ifadelerini kullandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER