Suriye’deki ABD üssüne Haşdi Şabi’den saldırı

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani’nin ABD’ye gerçekleştirdiği ziyaretten birkaç gün sonra Irak topraklarından Suriye’de ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine saldırı gerçekleştirildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Suriye’deki ABD üssüne Haşdi Şabi’den saldırı

Haseke bölgesindeki Harap el-Cir Üssü’ne önceki gece gerçekleştirilen eylemde beş roket fırlatıldığı belirtildi. Söz konusu saldırı İran tarafından desteklenen Şii grup Haşdi Şabi’nin bir parçası olan Kataib Hizbullah tarafından üstlenilirken yapılan açıklamada Irak’ta Haşdi Şabi üssünün hedef alınması nedeniyle ABD kuvvetlerine saldırıların yeniden başlayacağı bildirildi.

ŞUBATTAN BERİ İLK

Irak hükümetine bağlı Güvenlik Medya Ağı tarafından yapılan açıklamada Suriye’deki üsse atılan füzelerin fırlatıldığı aracın ele geçirildiği, faillerin yakalanıp yargıya teslim edilmesi için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Irak’ta İran yanlısı Şii silahlı grupların çatısı altında toplandığı Irak İslami Direnişi, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırı sonrası Irak ve Suriye’deki ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri üslerine birçok saldırı düzenlemişti. Söz konusu grup Şubat ayı başında saldırılarını durdurma kararı almıştı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER