Steinmeier: Türkiye’deki her dakikam kıymetliydi

22-24 Nisan tarihleri arasında Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, “Türkiye ziyaretimin her dakikası kıymetliydi” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Steinmeier: Türkiye’deki her dakikam kıymetliydi

Türkiye ziyaretini takip eden Türk gazetecilere değerlendirmede bulunan Steinmeier, “Benim için diplomatik ilişkilerimizin başlamasının 100. yıl dönümünde Türkiye’ye gelmek çok önemliydi” ifadesini kullandı. İki ülkenin NATO müttefiki olduğu ve G-20 üyeleri olduğuna dikkat çeken Alman Cumhurbaşkanı, Türkiye ve Almanya’nın “birbiri için vazgeçilmez” iki ülke olduğunu vurgulayarak, “Birbirimize ihtiyacımız var” diye konuştu. İsrail-Filistin arasında yaşanan çatışmalara da değinen Steinmeier, iki ülkenin olaylara yaklaşımda farklı bakış açıları olduğunu belirtse de “Ancak Türkiye ile Ortadoğu’daki kalıcı barışın iki devletli çözüm ile mümkün olacağı konusunda hemfikiriz” dedi.

‘DEPREMİ UNUTMAYACAĞIZ’

Gaziantep’te katıldığı 23 Nisan etkinliğinin ve ardından Nurdağı ilçesinde 6 Şubat depremzedeleri için kurulan konteyner kenti ziyaretinin kendisini çok etkilediğini belirten Steinmeier, bölgedeki yeniden inşa çalışmalarının “takdire şayan” olduğunu belirtirken, “Almanya olarak depremzedeleri unutmayacağız ve desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER