Son dakika haberi! ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh CNN TÜRK'te soruları cevapladı: Türkiye ne zaman F-16'ları teslim alacak?

ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Julie Eadeh, CNN Türk'ten Büşra Arslantaş'ın sorularını yanıtladı. Eadeh "Türkiye ne zaman F-16'ları teslim alacak?" sorusuna "Üretim zaman alıyor. Kongrenin Türkiye’ye bu satışa onay vermesinden dolayı çok heyecanlıyız. Spesifik bir takvim belirtemeyeceğim ama çok heyecanlıyız ve bu uçakların tedariğini sabırsızlıkla bekliyoruz" diye cevap verdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Son dakika haberi! ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh CNN TÜRK'te soruları cevapladı: Türkiye ne zaman F-16'ları teslim alacak?

Türkiye-ABD ilişkilerindeki pozitif hava, ikili ticareti nasıl etkileyecek? 2019 yılında açıklanan 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ne zaman ulaşılacak? Amerika Birleşik Devletleri'nin İstanbul Başkonsolosu Julie Eadeh, CNN Türk'ten Büşra Arslantaş'ın sorularını yanıtladı. İşte o özel röportaj...

Büşra Arslantaş: Yıllardır güven sorunu ile anılan Türkiye-ABD ilişkileri, özellikle geçen Ocak ayından bu yana temkinli iyimserlik içinde de olsa pozitif bir havada seyrediyor. Özellikle son aylarda sıkça farklı düzeylerde ziyaretlere tanıklık ediyoruz ki en önemlisi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakın zamanda ABD'ye bir ziyaret gerçekleştirmesi beklenirken, biz bugün İstanbul stüdyomuzda ilişkilerin ticari boyutunu ele almak üzere ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Julie Eadeh'ı ağırlıyoruz. Sayın Başkonsolos, CNN TÜRK'e hoş geldiniz ve bize zaman ayırdığınız için teşekkürler.

Julie Eadeh: Teşekkürler Büşra bugün beni ağırladığınız için teşekkürler.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER