Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tanzanya Cumhurbaşkanı Hassan ile ortak basın toplantısında konuşuyor

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan ile anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısına konuşuyor...

HÜRRİYET HÜRRİYET
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tanzanya Cumhurbaşkanı Hassan ile ortak basın toplantısında konuşuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Kendisine ve kıymetli heyetine hoş geldiniz diyorum. Tanzaya'dan ülkemize 14 yıl sonra Cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan ziyaretin yeni bir dönüm noktası olacağına inanıyorum. 2017 yılında ziyaret ettiğim Tanzanya ülkemizin Doğu Afrika'daki en önemli ortaklarından biridir. İlişkilerimiz kazan kazan ilkesi çervesinde daha da gelişiyor. Görüşmemizde işbirliğimizi kapsamlı şekilde gözden geçiridk. İkili ticaret hacmimiz 2003 yılında 11 milyon dolardan geçen sene 345 milyon dolar seviyrsine ulaştı. Artışa rağmen mevcut rakamlar gerçek potansiyleimizi yansıtmıyor. Ticaret hacmimizi 1 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Yarın İstanbul'da düzenlenecek Türkiye Tanzaya İş Formu bu açıdan önemli bir adım olacaktır.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER