Sivas'ta vaşak, kendisini kovalayan Kangal köpeklerinden ağaca tırmanarak kurtuldu

Sivas’ın Hafik ilçesinde Kangal köpeklerinin peşine düştüğü nesli tükenme tehlikesindeki ‘vaşak’ ağaca çıkarak kurtuldu. Çobanların Kangal köpeklerini uzaklaştırılmasının ardından vaşak ağaçtan inerek bölgeden koşarak ayrıldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Sivas'ta vaşak, kendisini kovalayan Kangal köpeklerinden ağaca tırmanarak kurtuldu

Hafik ilçesine bağlı Topçuyeni köyü kırsalında sürü otlatan çobanın Kangal köpekleri, arazide vaşak görüp, peşine düştü. Ormanın hayaleti olarak bilinen ve nesli tükenme tehlikesi altında bulunan vaşak, koşarak ağaca tırmandı.Sivas'ta vaşak, kendisini kovalayan Kangal köpeklerinden ağaca tırmanarak kurtuldu - Resim : 1

Köpekler de bir süre ağacın altında bekleyerek vaşağın inmesini bekledi. Çobanların Kangal köpeklerini uzaklaştırılmasının ardından vaşak ağaçtan inerek bölgeden koşarak ayrıldı.

O anlar, çobanlar tarafından cep telefonuyla kayda alındı.Sivas'ta vaşak, kendisini kovalayan Kangal köpeklerinden ağaca tırmanarak kurtuldu - Resim : 2

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER