Sinsi bakteri salmonella her yıl milyonlarca insanı hasta ediyor... Bu hatayı sakın yapmayın, mikroplar her yere yayılıyor

Her yıl milyonlarca insanda karın ağrısı, yüksek ateş, ishal gibi belirtilerle seyreden enfeksiyonlara sebep olan salmonella, çok kolay bulaştığı ve en beklenmedik yerlerde pusuya yattığı için "sinsi bakteri" olarak anılıyor. Peki özellikle çocukları ve yaşlıları tehdit eden bu mikroptan kaçınmak için ne yapabiliriz?

HÜRRİYET HÜRRİYET
Sinsi bakteri salmonella her yıl milyonlarca insanı hasta ediyor... Bu hatayı sakın yapmayın, mikroplar her yere yayılıyor

Kaju fıstığı, kavun, doğranmış soğan, fesleğen, granola, şarküteri etleri... Bu gıdaların ortak noktası hepsinin adının son yıllarda salmonella enfeksiyonlarıyla birlikte anılmış olması.

Salmonella bakterisi dünyada her yıl milyonlarca insanı hasta ediyor. Örneğin ABD'de tahminen her yıl 1,35 milyon kişi salmonella enfeksiyonu yaşıyor. ABD Tarım Bakanlığı'nın (USDA) verilerine göre ülkede en sık bildirilen gıda kaynaklı hastalık olan salmonella, günler süren ateş, ishal, karın ağrısı gibi belirtilerle kendini gösteriyor.

Salmonella bakterisinin en yaygın bulaş kanalı, az pişmiş etler ve diğer kontamine gıdalar. Ancak bu sinsi mikroplar hiç beklenmedik yerlerde pusuya yatabiliyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER