Şimşek ABD’deki Türkiye ilgisini değerlendirdi... İlgi kaynak girişine döndü

Amerika’da Dünya Bankası toplantılarına katılan ve yatırımcılarla bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gördükleri ilginin Eylül 2023’teki temasların çok üzerinde olduğunu belirtti. Şimşek, “Geçen yıl kendilerine programı anlattık, soru işaretleri çoktu. Bu yıl tereddütler tamamen gitmiş durumda. Bu önemli bir eşikti. Artık Türkiye’ye ilgi kaynak girişine dönmüş durumda” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Şimşek ABD’deki Türkiye ilgisini değerlendirdi... İlgi kaynak girişine döndü

HAZİNE ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomi yönetimi ve iş dünyasının önde gelen isimleriyle Amerika’da gerçekleştirdiği temasların yorumunu ‘Tek kelimeyle mükemmel’ sözleriyle özetledi. Yatırımcıların Türkiye’ye ilgisinin yoğun olduğunu söyleyen Şimşek, bir toplantında kullandığı “yerel” sözlerine de açıklık getirerek, “İçeride bu işin nasıl istismar edildiğini gördük” dedi.

TEREDDÜTLER GİTMİŞ DURUMDA

Hazine Bakanı Şimşek, ABD temasları ile ilgili TRT Haber’e yaptığı açıklamada, birçok yatırımcı grubuyla görüştüklerini, büyük gruplar halinde 20’nin üzerinde toplantı yaptıklarını kaydetti. Yabancı yatırımcının Türkiye’ye bakış açısındaki değişime dikkat çeken Bakan Şimşek şunları söyledi:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER