Siirt'te maden ocağındaki göçükte 3 kişi hayatını kaybetmişti! Gözaltına alınan 3 kişi serbest

Siirt’in Şirvan ilçesinde 3 kişinin hayatını kaybettiği, 2 işçinin de yaralandığı maden ocağındaki göçükle ilgili soruşturmada gözaltına alınan 3 şüpheli, adli kontrol şartıyla yurt dışı yasağı uygulanıp serbest bırakıldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Siirt'te maden ocağındaki göçükte 3 kişi hayatını kaybetmişti! Gözaltına alınan 3 kişi serbest

Şirvan ilçesi Maden köyündeki özel şirkete ait bakır madeni ocağında, dün gece henüz bilinmeyen nedenle göçük oldu. Göçükte, 2’si maden mühendisi, 3’ü işçi 5 kişi toprak altında kaldı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine sağlık, jandarma, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Göçük altında kalanlar, ekipler tarafından kurtarılıp Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Maden mühendisleri Zekai Can Çalık (32) ve Emre Gökduman (24) ile işçi Orhan Gültekin (26) kurtarılamadı. Yaralı 2 işçinin ise sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Otopsi işlemlerinin ardından evli ve 2 çocuk babası Orhan Gültekin'in cenazesi, Siirt’te, Emre Gökduman İzmir’de, Zekai Can Çalık ise Giresun’da toprağa verildi.

ÖN RAPOR ÇIKTI

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER