‘Sesimizi yükselteceğiz ve asla yalnız yürümeyeceğiz’

Yaşamak. Özgür olmak. Okumak. Çalışmak. Ayrı eve çıkmak. Boşanmak. Ne haberlerde ne de çevrenizde bir erkeğin bunları yapmak istediği için şiddet gördüğünü veya öldürüldüğünü duyarsınız ama kadınlar öldürülüyor. Hem de senelerdir. Kadınların özgür bir yaşam için verdiği çaba daha çok konuşulmalı... Çarşamba gününe denk gelen 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü bunun için en iyi vesilelerden…

HÜRRİYET HÜRRİYET
‘Sesimizi yükselteceğiz ve asla yalnız yürümeyeceğiz’

Her biri kadın hakları alanında yıllardır mücadele eden isimlerden. Evinin bir odasını ofise çevirerek işe başlayan Nebahat Akkoç 90’lı yıllardan bu yana Doğulu kadınlara yardım eli uzatıyor. Gülsun Kanat, 2002’den bu yana Mor Çatı gönüllüsü olarak şiddet başvurusu yapan kadınlara yol gösteriyor. TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nun kurulmasında rol alan Gülseren Onanç kurduğu SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği’yle toplumdaki her türlü eşitsizliğin giderilmesi için uğraşıyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği’nin kurucularından Fidan Ataselim 2010’dan bu yana şiddete ve tacize uğrayan, ‘namus’ ve ‘töre’ bahanesiyle öldürülen kadınlar için görevde. Erkek şiddetinin durdurulması, yasaların etkin uygulanması ve kadınların insanca bir yaşama kavuşması için didinen bu dört kadınla 25 Kasım vesilesiyle konuştuk.

DİPTEN GELEN BİR DEĞİŞİM TALEBİ VAR

Nebahat Akkoç, Kadın Hakları Sivil Toplum Örgütü KAMER Vakfı’nın kurucusu

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER