Şarkıları takılara ilham oldu... Domates biber patlıcan yüzük küpe kolye oldu

İstanbul Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Barış Manço’nun vefatının 25’inci yılı nedeniyle bir takı koleksiyonu hazırladı. Şarkıları kadar aksesuarlarıyla da iz bırakan Manço için hazırlanan koleksiyonda yer alan takıların bir kısmı, ‘Gül Pembe, Aynalı Kemer ve Domates Biber Patlıcan’ gibi şarkılarından esinlenerek yapıldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Şarkıları takılara ilham oldu... Domates biber patlıcan yüzük küpe kolye oldu

Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kuyumculuk teknolojisi alanı öğrencileri, 1 Şubat 1999’da aramızdan ayrılan Manço’nun takı ve aksesuara olan ilgisi nedeniyle ona ithaf ettikleri bir koleksiyon hazırladı. 6 şarkısından ve tarzından esinlenerek ortaya çıkan toplam 20 takının yer aldığı bu koleksiyon, 17-20 Nisan tarihlerinde İstanbul Mücevher Fuarı’nda tanıtılacak. Lisenin kuyumculuk teknolojisi alanı öğretmeni Harika Koyuncu, Manço için hazırlanan koleksiyonu şöyle anlattı:

Şarkıları takılara ilham oldu... Domates biber patlıcan yüzük küpe kolye oldu - Resim : 1

EL EMEĞİ GÖZ NURU

“Hazırladığımız koleksiyonda Barış Manço’nun ‘Gül Pembe, Domates Biber Patlıcan, Aynalı Kemer, Kol Düğmeleri, Sarı Çizmeli Mehmet Ağa ve Can Bedenden Çıkmayınca’ şarkılarından esinlendik. Ayrıca Manço’nun ikon olan aksesuarlarına uygun, onun tarzını yansıtan parçalarımız da koleksiyonda yerini aldı. Takılarımızda gümüş ve pirinç kullandık. Öğrencilerimiz tüm takıları el işçiliğiyle yaptı. Bunun yanı sıra Barış Manço’nun evinin Kadıköy Moda’da yani okulumuzla aynı bölgede bulunması nedeniyle koleksiyonumuza Moda’nın eskiden ‘81300’ olan posta kodu adresini verdik. Çalışmamızı 2 buçuk ayda tamamladık. 9, 10 ve 11’inci sınıflardan oluşan 30 kişilik bir öğrenci grubumuz takıları tasarladı ve ardından üretime başladı. Öğrenciler, Barış Manço’nun şarkılarını dinledikçe tasarımlar da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Örneğin ‘Gülpembe’ şarkısından esinlenerek yapılan yüzük, gül şeklinde ve ortasında pembe bir taşı var. Ancak gülden gözyaşı gibi sarkan mavi taş da şarkıdaki hüznü ifade ediyor. Takılarımızı 50 ila 100 dolar yani yaklaşık 1600 ile 3 bin 250 lira arasında satmayı planlıyoruz.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER