Sanatçı Aida Mahmudova’nın kişisel sergisi ‘Bir Rüya Açılır’ sanatseverlerle buluştu

Vision Art Platform, sanatçı Aida Mahmudova’nın ‘Bir Rüya Açılır | A Dream Unfolds’ isimli sergisine ev sahipliği yapıyor. Yaklaşık 50 adet eserin bulunduğu ve küratörlüğünü Fırat Arapoğlu’nun üstlendiği sergi, çok katmanlı bir anlatı yaratarak izleyicilere iyi – kötü gibi ikilikleri resim, baskı ve heykel gibi farklı tekniklerdeki eserler üzerinden anlatıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Sanatçı Aida Mahmudova’nın kişisel sergisi ‘Bir Rüya Açılır’ sanatseverlerle buluştu

Sanatçı Aida Mahmudova’nın ‘Bir Rüya Açılır | A Dream Unfolds’ isimli, yaklaşık 50 eserden oluşan kişisel sergisinin dünkü açılışına Revna Demirören, Erdoğan Demirören, Yelda Demirören Kalyoncu ve kızı Ela Kalyoncu da katılım gösterdi. Yoğun katılım ile sanatseverlerin beğenisine sunulan sergi, yenilikçi malzemeler ve içerik sunarak avangart düşünceyi somutlaştırıyor. Sanatçı, derin ifadeler yaratmak için birçok malzeme kullanıyor. Isı, ışık, renk ve maddeyle yaptığı deneyler aracılığıyla tek bir çalışmanın sınırlarını aşan çok katmanlı bir anlatı yaratarak izleyicilere iyi – kötü gibi ikilikleri resim, baskı ve heykel gibi farklı tekniklerdeki eserler üzerinden anlatıyor. Mahmudova eserlerinde doğanın içindeki materyalleri kullanarak düşselliği barındırıyor. Serginin küratörlüğünü ise Fırat Arapoğlu üstleniyor. Sergi 22 Temmuz’a kadar ziyaret edilebilecek.

Sanatçı Aida Mahmudova’nın kişisel sergisi ‘Bir Rüya Açılır’ sanatseverlerle buluştu - Resim : 1

ARAPOĞLU: ÇAĞDAŞ SANAT DEDİĞİMİZDE BU ULUSLARARASI BİR REALİTE

Azerbaycan ve Türkiye'deki çağdaş sanatçılar arasında birçok benzerlik olduğunu söyleyen serginin küratörü Fırat Arapoğlu, “Bu tarz yakınlaşmaları çok önemsiyorum. Çünkü en nihayetinde jeopolitik konum olarak aynı coğrafyanın kırılganlığını yaşamaktayız. Bunun dışında gelenekler oldukça önemli. Aynı yerel köklerden beslenen, buradan gelen, buranın motiflerini kullanan sanatçılardan bahsediyoruz. Bir diğer yandan ise artık çağdaş sanat dediğimizde bu uluslararası bir realite.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER