Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan MHRS açıklaması: Kapasitenin verimli kullanılmasını sağlayacağız

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de 2023 yılında MHRS üzerinden randevu alıp gelmeyenlerin sayısını 23 milyon kişi olarak açıklamıştı. Bakan Koca MHRS’deki sorunların çözümü için yeni kararlar alındığını belirtirken, 'Son dakika iptalleri nedeniyle atıl kapasite oluşmaması için randevu iptal süresini, en geç bir önceki gün saat 23.59’la sınırlandırıyoruz. İptal edilen randevular yerine, muayene saatinden 1 saat öncesine kadar yeni randevu verebileceğiz.' dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan MHRS açıklaması: Kapasitenin verimli kullanılmasını sağlayacağız

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sosyal medya hesabında yaptığı açıklama şöyle:

Bakanlığımızın ilgili birimleri ve hastanelerimizin yöneticileriyle yaptığımız toplantılarda, MHRS’deki sorunları temel faktörleriyle ele almış bulunuyoruz. Randevu bulmakta yaşanan sıkıntıları çözmek için yaptığımız çalışmalardan önemli sonuçlara ulaştık. Önümüzdeki günlerde kademeli şekilde tedbirleri hayata geçirecek ve randevu sorununu kalıcı şekilde çözeceğiz.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER