Rusya'ya soğuk duş:Tu-22M3 imha edildi! Kiev ve Moskova'dan farklı açıklamalar...

Rusya’da Tu-22M3 stratejik bombardıman uçağı Krasnogvardeysky’deki boş bir araziye düştü. Ukrayna uçağın imha edildiğini öne sürerken, Rusya teknik bir arıza yaşandığı iddia etti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Rusya'ya soğuk duş:Tu-22M3 imha edildi! Kiev ve Moskova'dan farklı açıklamalar...

Ukrayna Ordusu sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Rusya'ya ait Tu-22M3 stratejik bombardıman uçağının düşürüldüğünü duyurdu. Ukrayna basını, Ukraynalı askeri kaynaklara dayandırdığı haberde uçağın Ukrayna sınırlarından 300 kilometre uzaklıkta askeri bir operasyonla düşürüldüğünü iddia etti.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Mykola Oleshchuk da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Hava Kuvvetleri'nin uçaksavar füze birimleri ilk kez Ukrayna Savunma İstihbaratı ile işbirliği yaparak Rusya’nın barışçıl Ukrayna şehirlerine saldırmak için kullandığı Kh-22 seyir füzelerinin taşıyıcısı Tu-22M3 uzun menzilli stratejik bombardıman uçağını imha etti” dedi.

Rusya'ya soğuk duş:Tu-22M3 imha edildi! Kiev ve Moskova'dan farklı açıklamalar... - Resim : 1

RUSYA 'TEKNİK ARIZA' DEDİ

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER