Rusya, Ukrayna'daki enerji santrallerini hedef aldı

Rusya'nın füze ve dron saldırıları sonucu Ukrayna'daki termik ve hidroelektrik santrallerinde hasar meydana geldi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Rusya, Ukrayna'daki enerji santrallerini hedef aldı

Rusya, Ukrayna’nın altyapısını hedef almaya devam ediyor. Elektrik şebekesi operatörü Ukrenergo tarafından yapılan açıklamada, Rusya'nın gece boyunca füze ve dronlarla Ukrayna'daki termik ve hidroelektrik santrallerini yeniden hedef aldığı belirtildi. Açıklamada, saldırılar sonucu orta ve batı bölgelerdeki santrallerde hasar meydana geldiği ifade edildi.

Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal de yaptığı açıklamada, Rusya’nın Dnipropetrovsk, Vinnitsya, Ivano-Frankivsk, Lviv, Çernivtsi ve Çerkassi bölgelerindeki enerji tesislerine saldırı düzenlendiğini söyledi. Şmihal, saldırılar nedeniyle Ukrayna'nın kritik altyapısının güvenliğini sağlamak ve halkı korumak için daha fazla hava savunma sistemine ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Yerel kaynaklar tarafından yapılan açıklamada, Dnipro kenti yakınlarındaki Kamianske bölgesinde altyapının hedef alındığı saldırıda en az 1 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER