Rusya sır gibi saklıyordu... BBC Rus ordusunun kayıplarını açıkladı

Ukrayna'da görev yaparken hayatını kaybeden Rusların sayısı 50 bini aştı. BBC, savaşın ikinci yılında ölenlerin sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25'lik artış tespit etti. BBC Rusça, bağımsız medya grubu Mediazona ve bir grup gönüllü ile birlikte Şubat 2022'den bu yana ölümleri teyit edip olabildiğince kayda geçiriyor. En son 16 Haziran 2023'te ölü sayısının 25 bini aştığı kaydedilmişti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Rusya sır gibi saklıyordu... BBC Rus ordusunun kayıplarını açıkladı

BBC ekipleri Ukrayna'da ölen Rus askerlerin sayısını öğrenmek için resmi raporları, gazeteleri ve sosyal medyadaki açık kaynak bilgileri taradı.

Rusya'daki mezarlıklardaki yeni mezarlar ise birçok askerin isminin öğrenilmesine yardımcı oldu. Yapılan incelemelerde savaşın ikinci yılında 27 bin 300'den fazla Rus askerinin öldüğü tespit edildi.

Rusya bu bulgulara ilişkin yorum yapmayı reddetti. Rusya'nın Ukrayna'da uyguladığı ve Ukrayna güçlerini yıpratmak ve bulundukları bölgeleri açığa çıkarmak için durmaksızın asker gönderme stratejisine "kıyma makinesi" deniyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER