Rusya savaşta bombardıman uçağı kaybetti

Rusya ve Ukrayna savaşının başladığı Şubat 2022’den bu yana Rus tarafı hava kuvvetlerindeki en ciddi kaybını verdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Rusya savaşta bombardıman uçağı kaybetti

Dün Ukrayna’nın Donbas bölgesinde harekâta katılan Rusya’ya ait TU-22 stratejik bombardıman uçağı bilinmeyen bir silahla vurularak düşürüldü.

UKRAYNA: BİZ DÜŞÜRDÜK

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Nikolay Oleşçuk’un açıklamasına göre Rus bombardıman uçağı sabah saatlerinde askeri istihbaratın yönettiği operasyonla pusuya düşürülerek vuruldu. Uçağının yanı sıra Rus tarafından ateşlenen 24 füze de havada etkisiz hale getirildi. Rus tarafı stratejik uçağın Ukrayna tarafından vurulduğunu kabul etmeyerek teknik arıza sonucu havada kırım geçirdiğini açıkladı. Rusya Savunma Bakanlığı uçağın cepheden 300 km uzakta düştüğünü ve 4 pilottan üçünün sağ kurtulduğunu, birinin ise hayatını kaybettiğini duyurdu. Rusya’nın dün kaybettiği TU-22 stratejik bombardıman uçağı altın değerinde. Sovyetler Birliği döneminde üretilen bu uçaklardan günümüzde Rusya’nın elinde sadece 30 adet bulunuyor. TU-22 stratejik bombardıman uçağı Rusya’nın nükleer caydırıcılık gücünün hava unsurunu oluşturuyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER