“Rusya, Çin veya Kuzey Kore ile herhangi bir ittifakın parçası değildir”

BRICS Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Rusya, Çin veya Kuzey Kore ile herhangi bir ittifakın parçası değildir. Moskova kendisini Batı'ya karşı kapatmıyor” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
“Rusya, Çin veya Kuzey Kore ile herhangi bir ittifakın parçası değildir”

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın Nijniy Novgorod kentinde düzenlenen BRICS Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda konuşma yaptı. Çok kutuplu dünyada önemli bir dönüşüm yaşandığını belirten Lavrov, “Gözlerimizin önünde, modern dünyanın kültürel ve medeniyetsel çeşitliliğini yansıtacak, her halkın haklarını güvence altına alacak daha eşitlikçi, çok merkezli bir dünya düzeni sisteminin oluşmasıyla bağlantılı olarak uluslararası ilişkilerde derin bir dönüşüm yaşanıyor. Adil bir gelecek için hepimizin paylaştığı vizyonu ancak saflara katılarak gerçekten etkili bir şekilde ilerletebiliriz. Bu bağlamda, dengeli ve eşit yaklaşımları savunan devletlerarası birliklerin rolünün güçlendirilmesi önemlidir. Eşit iş birliği ilkelerinin sözde değil fiilen hayata geçirildiği formatlar önemli” dedi.

MOSKOVA KENDİNİ BATI'YA KAPTMIYOR

Batılı ülkelerin adil olmayan politikalar yürüttüğünü savunan Lavrov, “Ancak ne yazık ki kolektif Batı'nın özellikle ekonomi, finans, ticaret ve daha pek çok alanda aldığı kararlar BM Şartı'nın temel ilkelerine giderek daha fazla uymamaktadır. BM Güvenlik Konseyi de dahil olmak üzere çok taraflı kurumlar sisteminde reform yapılması, küresel ekonominin pandemi sonrası toparlanması ve BM Genel Kurulu tarafından onaylanan sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşılması konularında büyük ölçüde benzer yaklaşımlara sahibiz” şeklinde konuştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER