Refah’a operasyon yanıtı... Pentagon’a kritik soruyu yönelttim

Pentagon Sözcüsü Patrick Ryder’a ABD’nin 1.5 milyon insanın sıkıştığı Refah’a İsrail’in olası bir operasyonuna nasıl yaklaştığını sordum. Ryder, ‘sivillerin güvenliğinin dikkate alınması’ gerektiğini belirtirken “İsrail’in Hamas’ı yenmesi gerektiğini kabul ediyor ve anlıyoruz” yanıtını verdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Refah’a operasyon yanıtı... Pentagon’a kritik soruyu yönelttim

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tümgeneral Patrick Ryder, İsrail’in Refah’ta yapmak için hazırlıklarını sürdürdüğü askeri operasyon konusunda Hürriyet’in sorularını yanıtlarken, İsrail’in bu bölgede Hamas’ı mağlup etmesinin gerekliliğini anladıklarını ve buna katıldıklarını söyledi. Önceki gün düzenlenen Pentagon basın toplantısı sırasında, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin yaklaşık iki aydır öne sürdüğü “Refah’ta büyük askeri operasyona karşıyız” söylemi üzerine Tümgeneral Ryder’a bazı sorularım oldu çünkü Beyaz Saray ve Netanyahu hükümeti bu ay içerisinde iki kez toplanıp Refah’ı görüşmüştü.

‘HAMAS’I YENMELİ’

Sorularımdan ilki, İsrail’in Refah’ta uygun bir askeri eylem planı olup olmadığına bakılmaksızın Beyaz Saray’ın bu tutumunun geçerli olup olmayacağıydı. Yoksa ABD, Refah’ta büyük bir askeri operasyona her şekilde karşı mı çıkacaktı? Pentagon sözcüsü, “Sivillerin güvenliğinin ve insani yardımın dikkate alınmadığı büyük bir askeri operasyona karşıyız. İsrail’in, Hamas’ın 7 Ekim’de gerçekleştirdiği saldırı türlerini önlemek için Hamas’ı yenmesi gerektiğini kabul ediyoruz ve anlıyoruz” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER