PPK toplantı özeti notu: Sürpriz faiz artışının nedeni enflasyon

Merkez Bankası (TCMB) 500 baz puanlık faiz artışı kararı alınan Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özeti yayımladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
PPK toplantı özeti notu: Sürpriz faiz artışının nedeni enflasyon

Özette, Kurul’un enflasyon görünümündeki bozulmayı dikkate alarak politika faizinin artırılmasına karar verildiği belirtildi. Aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana kadar sıkı para politikasının süreceğinin vurgulandığı notta, “Enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda ise para politikası duruşu sıkılaştırılacaktır” ifadelerine yer verildi.

KREDİLERDE İVMELENME

Mart ayı enflasyon görünümünde, kur ve emtia fiyat gelişmelerinin, dirençli seyreden yurtiçi talebin, ramazan ayına özgü bir önceki aydan sarkan unsurların (kırmızı et üzerinde) etkisinin hissedildiği belirtildi ve özellikle eğitim hizmetleri fiyatlarında artışların devam ettiğinin izlendiği vurgulandı. Öncü göstergelerin, mart ayında enflasyonun ana eğiliminde yavaşlamaya işaret ettiği ifade edildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER