Piyasanın beklediği karar cuma akşamı geldi... 3 notçudan 3 iyi adım

S&P’nin Türkiye kararı ile ilgili Hürriyet’e değerlendirmelerde bulunan piyasa uzmanları ile iş dünyası temsilcileri, bu kararda ekonomi yönetiminin uyguladığı politikaların etkili olduğunu anlattı. Uzmanlara göre karar aynı zamanda, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye yönelik güveninin arttığına da işaret ediyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Piyasanın beklediği karar cuma akşamı geldi... 3 notçudan 3 iyi adım

EKONOMİ yönetiminin uyguladığı politikalar sonrası yabancı yatırımcıların Türkiye’ye yönelik artan güveni, açıklanan raporlarda kendini gösteriyor. Son olarak, yurtiçi piyasaların cuma akşamı uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s’tan (S&P) beklediği Türkiye değerlendirmesi geldi. Piyasaların beklentisine paralel olarak S&P, Türkiye’nin kredi notunu B’den B+’ya yükseltti, not görünümünü ise pozitif olarak korudu.

S&P RAPORU NE DİYOR?

Bu hafta Borsa İstanbul BIST 100 endeksinin tarihinde ilk kez 10 bin puan seviyesini aşmasında, cuma akşamı S&P’den gelmesi beklenen not artışı da etkili olmuş; günler öncesinden bu artış fiyatlanmaya başlamıştı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER