Pentagon Sözcüsü Ryder CNN Türk'e açıkladı: İran'a karşı İsrail'i destekleriz

CNN Türk Washington Temsilcisi Yunus Paksoy'un sorularını cevaplayan Pentagon Sözcüsü Tümgeneral Patrick Ryder, "Gerilim tırmansın istemiyoruz ama İran başka bir saldırı yaparsa, ABD İsrail'i destekleyecek" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Pentagon Sözcüsü Ryder CNN Türk'e açıkladı: İran'a karşı İsrail'i destekleriz

Pentagon Sözcüsü Tümgeneral Patrick Ryder, İsrail-İran arasından yaşanan gerilime ilişkin CNN Türk Washington Temsilcisi Yunus Paksoy'un sorularını cevapladı. Paksoy, CNN Türk'te yayınlanan Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın moderatörlüğünü yaptığı Gece Görüşü programında Sözcü Ryder'ın verdiği cevapları aktardı.

"İSRAİL'İ KORUMA KONUSUNDA TEREDDÜT ETMEYİZ"

ABD'nin geçtiğimiz cumartesi gününden beri verdiği "Gerginliğin tırmanmasını istemiyoruz" mesajları hatırlatan Paksoy, Ryder'a "İsrail'i savunma konusunda tereddüt etmeyeceğiz diyorsunuz. Peki bu Netanyahu'ya gerilimi istediği kadar tırmandırması için özgürlük sağlamaz mı?" diye sordu. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER