Pandemi kahve tüketimimizi de artırdı! Kişi başı 1 kilogram kahve tüketiyoruz

Gastronomi yazarı ve kahve danışmanı Cenk Remzi Girginol, 2002'de 250 gram olan kişi başı kahve tüketim miktarının bu yıl 1 kilograma ulaştığını belirterek, "Salgın sürecinde kahve, evde kalmanın ve internet sitelerinden daha rahat ulaşmanın verdiği kolaylıkla evlerimize daha çok girmeye ve tüketilmeye başladı" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Pandemi kahve tüketimimizi de artırdı! Kişi başı 1 kilogram kahve tüketiyoruz

Dünyada etkisini sürdüren yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını, birçok alanda olduğu gibi tüketim alışkanlıklarında da değişime neden oldu. Sokağa çıkma kısıtlamalarıyla daha uzun süre evlerinde vakit geçiren vatandaşlar, ev yapımı gıdalar ile internetten siparişle hızlı ulaşabildikleri yeme ve içme sektörüne yöneldi.

Bir üniversitenin gastronomi bölümünde öğretim görevlisi olarak ders de veren Girginol, salgın sürecinde kahve tüketim alışkanlıklarına ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Yıllara göre kahve tüketim miktarına ilişkin bilgi veren Girginol, "2002'de kişi başı kahve tüketimi 250 gram civarındayken şu anda 1 kilograma yakın bir grafik seyrediyor. Son seneye baktığımızda ise yüzde 14-15 pazar büyümesi var. Bu sürecin ilerleyen yıllarda da bu oranlarda ilerleyeceği görüşündeyim. Salgın sürecinde kahve, evde kalmanın ve internet sitelerinden daha rahat ulaşmanın verdiği kolaylıkla kahve evlerimize daha çok girmeye ve tüketilmeye başladı" diye konuştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER