Özlediğimiz çilingir sofrasını bulduk

Yeniköy’de üç ay önce açılan Lokanta Limu mumla aradığımız o müdavim lokantasının ta kendisi. İster mezelerle doyun, ister ara sıcağından ana yemeğine uzun bir sofra kurun... Öğlenleri şef elinden esnaf yemekleri de sunan mekânın arkasında güzel bir güç birliği var.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Özlediğimiz çilingir sofrasını bulduk

Özlediğimiz çilingir sofrasını bulduk - Resim : 1Limu’nun işletmecisi Sevtap Dilekci ve şefi Sara Tabrizi.

Birbirini tamamlayan iki işinin ehli kadın bir araya gelince, ortaya çıkan mekânın Lokanta Limu gibi pırıl pırıl bir yer olması şaşırtmıyor. Yeniköy’ün müdavim kafesi Molka’nın işletmecisi Sevtap Dilekci’yle Aheste, Su’dan gibi avangart restoranların kurucusu şef Sara Tabrizi’nin bir araya gelişi de böyle bir güç birliği. Yeniköy’de üç ay önce açtıkları Lokanta Limu (Limu Farsça misket limonu demek), haftanın her günü öğlen-akşam gidilecek modern bir mahalle lokantası. Mezelere doyabilir ya da ara sıcağından ana yemeğine dört

dörtlük uzun bir sofra kurabilirsiniz. Hem rakıya hem şaraba uyumlu bir menü hazırlamaları, öğlenleri hünkârbeğendiden kuru fasulyeye esnaf yemekleri çıkarmaları da en büyük avantajları.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER