Özgür Özel: Taksim'i 1 Mayıs'a açın, ben kefilim

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Ben kefilim, orada olacağım. Bir kişinin bile burnu kanamadan işçilerle birlikte 1 Mayıs'ın kutlanmasına ve Taksim Meydanı'nın boşalmasına kefaleti ben koyuyorum. Taksim'i 1 Mayıs'a açın, 31 Mart'ın mesajını aldığınızı anlatın" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Özgür Özel: Taksim'i 1 Mayıs'a açın, ben kefilim

CHP Genel Başkanı Özel, partisinin TBMM grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Özel, bağımsız İstanbul 3'üncü Bölge Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu'nun CHP'ye geçtiğini belirterek, kendisini kürsüye davet edip partililere tanıttı ve partisinin rozetini yakasına taktı. Gençleri CHP'ye üye olmaya davet eden Özel, salonda bulunan ikiz kardeşler Muhammet ve Mustafa'nın üye kayıt formlarını da onlarla beraber kürsüde doldurdu. Özgür Özel, partide yeni üye kampanyası başlattıklarını da bildirdi.

1921'DE MİLLETVEKİLLERİNE YAPILAN ANKET

Özgür Özel, TBMM'nin 104'üncü kuruluş yıl dönümünü dün hep beraber kutladıklarını belirterek, "Birileri aksini söyleyip tarihi bir gaf yapsa da bu Meclis belki de dünyada tek sandıkla, demokrasiyle kurulmuş meclistir. Bu ülke Meclis'ten sonra kurulmuş ülkedir. Bu Meclis, savaşı yönetmiş meclistir. Cumhuriyet'i ilan etmiş meclistir. Biz de Ata'mızın mirasına uygun olarak ilk kongremiz olan Sivas Kongresi'nden bu yana millet iradesine saygılı olduk, saygılı olmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile savaş koşullarında Millet Meclisimizde bulunan mebusların gündemi ile ilgili bir bilgiyi sizlerle, vatandaşlarımızla paylaşmak isterim. Savaşın en çetin günleridir. O savaşın en çetin günlerinde, 1921 yılında Büyük Millet Meclisi'nde Yazı İşleri Sorumlu Müdürü Necmettin Sahir Bey, mebuslara anket yapar. Birileri, CHP anket yaptırınca, 'Parti anketle mi yönetilir' diyordu ya; 1921'de Yazı İşleri Müdürü mebuslara anket yapar. Hatta Atatürk ve İnönü'ye de teklif eder. Daha sonra milletvekili olmak da nasip oluştur, o günün Yazı İşleri Müdürü Sahir Bey'e. Atatürk der ki Rumeli şivesi ile; 'A be çocuk zaten eser bizim eserimizdir.' Hiçbir yerde yayınlanmaz, 1992'de vefat edene kadar bilinmez; ama o anket sonuçları 2004 yılında nihayet Meclis kayıtlarına girer. Bir şey Meclis kayıtlarındaysa CHP grup başkanvekilleri onu bilirler. Şimdi o ankette sorulara en çok verilen yanıtları paylaşayım. 'Kazanılacak olan milli istiklal harbimizin bereketli ve verimli olması neye bağlıdır' sorusuna en çok verilen yanıt, 'Adalet, adil yönetim ve yasaların egemen kılınması' der. Ankete en çok verilen ikinci yanıt da 'Ekonomik gelişmeler belirleyici olacaktır' der. Cumhuriyetimizin kurucu kadroları bu beklentileri karşılamak için çalıştı, mücadele etti. Milletimizi tebaa olmaktan çıkardılar, yurttaşlık hakkı verdiler, kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı verdiler. Medeni ve çağdaş bir toplumu var etmek için büyük devrimler yaptılar. Üretime dayalı bir ekonomiyle genç Cumhuriyetimizin yüzde 196 büyümesini sağladılar" ifadelerini kullandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER