Özel: Erdoğan’la görüşme önemli bir kilometre taşı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile önceki günkü görüşmelerini, “Türkiye demokrasisi açısından önemli bir kilometre taşı” olarak niteledi. Özel görüşmenin nasıl sonuç verdiğini önümüzdeki günlerde takip edeceklerini söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Özel: Erdoğan’la görüşme önemli bir kilometre taşı

AK Parti Genel Merkezi’ndeki buluşmanın ardından CHP’de gözler şimdi, Erdoğan’ın sözünü verdiği “İade-i ziyaret”e çevrildi. CHP kulislerinde buna ilişkin, “Cumhurbaşkanı da bizim gibi, başlayan bu diyalog sürecini sürdürüp geliştirmek istiyor. İade-i ziyaretin birkaç hafta içinde gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz” değerlendirmeleri öne çıktı. Erdoğan’ın iade-i ziyareti, CHP için 18 yıl aradan sonra bir ilk olacak. Erdoğan, CHP Genel Merkezi’ne en son 2006 yılında inşaat bitip kullanılmaya başlandıktan hemen sonra, dönemin CHP Genel Başkanı merhum Deniz Baykal’a “hayırlı olsun” ziyareti için gelmişti. Önceki günkü buluşmada Özel’i, AK Parti Genel Merkezi’nin 8. katındaki makam odasında ağırlayan Erdoğan, iade-i ziyaret için geldiğinde Özel tarafından CHP Genel Merkezi’nin 12. katındaki makam odasında ağırlanacak.

KOLTUK, AŞILMIŞ BİR KRİZ

Özel dünkü DEM Parti yöneticilerinin ziyaretinin ardından basın toplantısında, Erdoğan ile buluşmasında yaşanan “koltuk sorunu”na ilişkin, “Aşılmış krizleri yeniden konuşmak anlamlı değil. Orada ortaya çıkan tablo ve aramızdaki görüşmeden sonra Sayın Erdoğan’ın CHP’ye bir ziyaret yapma talebini iletmesiyle birlikte olabilecek en iyi şekilde çözümlenmiş oldu. Burada artık dönüp tekrar bir değerlendirme yapmayı doğru bulmam. Nezaketli bir davranış olmaz” dedi ve özetle şunları söyledi:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER