OSTİM'de sanayi-üniversite uyumunu artıracak iş birliği

OSTİM Sanayici İşadamları Derneği (OSİAD) ile Ostim Teknik Üniversitesi arasında üniversite birikimi ve sanayi pratiğini bir araya getirmeyi amaçlayan iş birliği protokolü imzalandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
OSTİM'de sanayi-üniversite uyumunu artıracak iş birliği

OSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, üniversite-sanayi iş birliğinin gerçekleştirilmesi için asgari 3 yıl geçerli protokole OSİAD Başkanı Süleyman Ekinci ile Ostim Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek imza attı.

Ekinci, söz konusu iş birliğinin, müfredat hazırlıkları, uygulamalı eğitim, mesleki yeterlilik, girişimcilik, kariyer planlama ve rehberlik gibi alanları kapsadığını, öğrencilerin dernek üyesi işletmelerde staj, eğitim/iş başı eğitimi faaliyetlerine katılabilmesi için planlama ve organizasyon faaliyetlerinin birlikte gerçekleştirileceğini bildirdi.

Mesleki teknik eğitim alanında verilen hizmetlerin ve üretimin geliştirilmesi, yeni teknolojilerin kullanım alanlarının artırılması projelerini de üniversiteyle yapacaklarını vurgulayan Ekinci, "Sanayimizin, gelişen ve değişen teknolojiler doğrultusunda üretim yetkinliklerini ve yeterliliklerini uyumlu hale getirmesi için elimizden gelen çabayı harcayacağız." ifadelerini kullandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER