Ortadoğu'nun yeni kan davası: İran gövde gösterisi İsrail plan yapıyor

İsrail, İran’ın Şam’daki elçiliğinin hedef alınmasının ardından yaptığı misillemeye karşılık vermeye hazırlanırken Tahran dün gövde gösterisi yaptı. İran Ordu Günü münasebetiyle konuşan Cumhurbaşkanı Reisi, İsrail’in olası küçük bir saldırısına büyük ve şiddetli yanıt verileceği uyarısında bulundu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Ortadoğu'nun yeni kan davası: İran gövde gösterisi İsrail plan yapıyor

 

İsrail'in İsrail’e vereceği yanıt merak konusuyken ve tüm dünyadan Tel Aviv’e itidal çağrıları yağarken İran ordusu dün gövde gösterisi yaptı. Ulusal Ordu Günü kapsamından Tahran’da bir askeri üste gerçekleştirilen törende konuşan Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, İsrail’e pazar sabaha karşı gerçekleştirilen operasyonun Siyonist rejimin dokunulmazlığını deldiğini söyledi. Operasyonun İran Silahlı Kuvvetlerinin hazırlıklı olduğunu gösterdiğini belirten Reisi, “Bu eylem sınırlı bir eylemdi. Eğer kapsamlı bir eylem olsaydı Siyonist rejimin destekçileri bu rejimden hiçbir şeyin kalmayacağını görürlerdi” diye konuştu. İsrail’in kendilerine misilleme yapması halinde çok ağır karşılık vereceklerinin altını çizen Reisi, “ABD, İran’a karşı askeri seçenekten bahsedemiyor, çünkü ordumuzun gücünü biliyor” ifadesini kullandı.

44 İSRAİLLİ SUBAY ÖLDÜRÜLDÜ’ İDDİASI

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER