O da tutuklandı! Görüntüler gerçeği oraya çıkardı

Konya’da, kurduğu indirim çadırında ucuz altın satacağını söyleyerek, topladığı yaklaşık 30 kilo altınla kaçtığı iddiasıyla sevgilisi ile birlikte tutuklanan kuyumcu Musa Göksu’nun (38) çalışanı Mehmet Ali Doğan da (30) tutuklandı. Doğan’ın Musa Göksu’nun altınları toplamasına ve taşımasına yardım ettiği öğrenildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
O da tutuklandı! Görüntüler gerçeği oraya çıkardı

Merkez Meram ilçesindeki Sarraflar Çarşısı’nda 7 yıldır kuyumculuk yapan Musa Göksu, iddiaya göre, iş yerinde indirim çadırı kuracağını ve ucuz altın satacağını söyleyerek, Konya ve İstanbul’daki bazı altın toptancıları ile imalatçılarından altın istedi. 15 iş yerinden yaklaşık 30 kilo altın aldığı öne sürülen Göksu, geçtiğimiz 22 Temmuz’da biten indirim çadırını 3 gün daha uzattığını açıkladı. Göksu’ya altın veren kuyumculardan bazıları 24 Temmuz sabahı iş yerine geldiğinde dükkanın kapalı olduğunu gördü. Kuyumcular, Göksu’ya telefonla da ulaşılamayınca dolandırıldıkları iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığına başvurdu. Çevredeki güvenlik kameralarının kayıtlarını inceleyen kuyumcular, Göksu’nun 23 Temmuz günü saat 22.30 sıralarında, 2 valizle iş yerinden çıktığını saptadı.

İSTANBUL’DA SEVGİLİSİYLE YAKALANDI

İş yerinden ayrıldıktan sonra sevgilisi Özer Yıldırım (39) ile birlikte İstanbul’a giden ve Beşiktaş’ta sevgilisi adına ev kiralayan Musa Göksu, şikayetler üzerine çalışma başlatan polis ekiplerince pazar günü yakalanıp, Konya’ya getirildi. Evde yapılan aramada, yanında götürdüğü 2 valizde 100 bin TL, 1000 Euro, 200’ün üzerinde saat, küpe ve kolye ile Özer Yıldırım’a ait çantada yine kendisine ait olduğu öne sürülen kolye ve küpe bulunduğu belirtildi. Sevgilisiyle birlikte çıkarıldığı mahkemece ’nitelikli dolandırıcılık’ suçundan tutuklanan Musa Göksu hakkında, ilk günlerde 40 olan şikayetçi sayısının 70’e ulaştığı öğrenildi. 2 valizle iş yerinden ayrılırken, saçları uzun olan Göksu’nun İstanbul’da imaj değiştirip, saçlarını kestirdiği belirtildi. Soruşturma kapsamında iş yerinde yapılan aramada, altın ya da değerli eşyaya rastlanılmadığı öğrenildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER