NASA paylaştı! Perseverance uzay aracı Mars’ın seslerini yolladı!

Mars keşif aracı Perseverance Mars'taki keşif görevlerini sürdürürken dünya da kızıl gezegenden gelen haberleri merakla takip ediyor. Geçtiğimiz günlerde ilk test sürüşünü başarıyla gerçekleştiren Perseverance bu kez de dünyayla 'Mars'ın sesi'ni paylaştı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
NASA paylaştı! Perseverance uzay aracı Mars’ın seslerini yolladı!

NASA'nın yeni nesil uzay aracı Perseverance, Mars'ta ilk sürüşünü gerçekleştirmesinin ardından toplam 70 metrelik mesafeye ulaştı. NASA, aracın çektiği yeni fotoğrafı da paylaşmıştı. Ancak Mars'tan bugün gelen haber herkesi çok daha fazla heyecanlandırdı.

NASA'nın 'Mars kaşifinin' gönderdiği ses kaydı yayınlandı. NASA'nın yaptığı paylaşımla herkes 'Kızıl Gezegen'in 'sesini' duymuş oldu.

Perseverance aracı, lazer atışları yoluyla kaydettiği ilk sesi dünyaya gönderdi. Kayıtta ayrıca 'Mars rüzgarı sesinin' de duyulduğu belirtildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER