Mutfak diplomasisi dediğin...

Bu hafta gündemden düşmeyen Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’nın İstanbul ziyareti iki ülkenin yemek kültürünü birleştiren etkinliklerle de öne çıktı. Cumhurbaşkanına tattırdığı lezzetleri anlatan ziyaretin resmi aşçısı şef Cem Ekşi: “Yaptığımız bir mutfak diplomasisiydi aslında.”

HÜRRİYET HÜRRİYET
Mutfak diplomasisi dediğin...

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’nın İstanbul ziyareti bu haftanın gündemiydi. Fakat alıştığımız diplomatik ziyaretlerden farklı olarak başkanın programında iki ülkenin yemek kültürünü odağına alan etkinlikler başroldeydi. Ziyaretin resmi aşçısı seçilen ismin Beyoğlu’nda üç farklı konseptte restorana sahip şef Cem Ekşi olması beni hiç şaşırtmadı. Cem, Almanya’da büyümüş. Orada restoran işinde olan ailesinin ikinci kuşağı. Almanya’nın en ünlü otellerinden Bareiss’da çalıştıktan sonra İstanbul’da Mabou Pera’yı açtığında Alman ve Türk yemeklerini fine dining tekniklerle birleştiren özgün bir menü sunuyordu. Minicik, iddiasız bir restorandı ve kısa sürede ekspatların ilgi odağı olmayı başardı. Onu Alman sokak lezzetlerini yorumladığı Bordel ve levanten mutfağı ağırlıklı bistrosu Glouton izledi.

Cem’le etkinliğin hemen ardından Steinmeier için hazırladığı menüyü konuştuk. Önlük giyerek Cem’le birlikte bir şeyler pişirmek istediği için dışarıda bir mangal büfesi kurmaya karar vermişler. “Bordel’de yaptığımız mercanköşk ve muskatla tatlandırılmış sosisi kullandık. Almanya’da bu ekmek arası sauerkraut’la (Alman lahana turşusu) verilir. Biz muhammarayla hazırladık. Bol baharatlı sucuğumuzu da sauerkraut’la ikram ettik. Ortaya iki yeni lezzet çıktı. Yaptığımız bir mutfak diplomasisiydi aslında.”

‘BİZE DE SUCUĞU ÖĞRETSEYDİN’

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER