Musk'ın Bitcoin’de düşüşü başlatan sözleri... Ne kadarı doğru, ne kadarı haksız?

Elon Musk’ın tweet’leriyle Bitcoin'da başlayan kan kaybı devam ediyor. Bu süreçte Musk'ın niyeti çokça tartışıldı. Ancak sözlerinin içeriği yeterince konuşulmadı. Musk çevreci mi, fırsatçı mı? Masaya yatırdık

HÜRRİYET HÜRRİYET
Musk'ın Bitcoin’de düşüşü başlatan sözleri... Ne kadarı doğru, ne kadarı haksız?

Elon Musk’un kurucusu olduğu Tesla, birkaç ay önce şirket için ayrılan kurumsal paranın 1,5 milyar dolarlık kısmının, rezerv getirilerinin çeşitlendirilmesi ve maksimizasyonu (En yüksek düzeye çıkarma) için Bitcoin’e yatırıldığını belirtmişti. Borsada dünyanın diğer büyük otomobil şirketlerinin neredeyse toplamından daha fazla değere sahip şirket, ayrıca yeni araçlarda müşterilerden doğrudan Bitcoin ödemelerini de kabul etmeye başlayacağını açıklamıştı. Bu durum Bitcoin’in değerini de arttırmış, piyasaya ciddi bir hareketlilik getirmişti.

Ama geçtiğimiz hafta Elon Musk yine piyasayı etkileyen çıkışlarından birine daha imza attı. Twitter’da yaptığı paylaşımda Bitcoin madenciliği ve işlemlerinde fosil yakıtların, özellikle kötü emisyona sahip kömürün hızla artan kullanımı konusunda endişeli olduklarını belirterek, Tesla'nın araç satışlarında Bitcoin kullanımını askıya aldığını açıkladı.

Ayrıca Musk, “Tesla Bitcoin satmıyor ve Bitcoin madenciliği daha sürdürülebilir bir enerji kaynağına geçtiği anda Bitcoin'lerimizi alışverişlerde kullanmaya niyetliyiz” ifadelerini kullandı. Tüm bu açıklamalar sonrası Bitcoin, 46 bin dolar desteğini kırarak 42 bin dolara kadar çekildi. Şimdilerde ise 35-40 bin dolar bandında değişiyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER