MSB kaynaklarından 'Eurofighter' açıklaması: Almanya tarafından olumlu yaklaşım bekliyoruz

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier arasında gerçekleşen görüşmenin Eurofighter konusunda iyi bir başlangıç olacağını ve Almanya tarafından olumlu bir yaklaşım beklediklerini söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
MSB kaynaklarından 'Eurofighter' açıklaması: Almanya tarafından olumlu yaklaşım bekliyoruz

MSB kaynakları'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Almanya Cumhurbaşkanı’nın Ankara’yı ziyaretinde Türkiye’ye yönelik savunma sanayii ürünlerindeki kısıtlamaların kaldırılıp kaldırılmayacağına ilişkin sorulan sorulara verdiği cevapta, "Biz müttefiklerin birbirlerine kısıtlama veya yaptırım uygulamasının doğru olmadığını, müttefiklik ruhuna aykırı olduğunu her zaman ifade ediyoruz. Beklentimiz müttefiklerimizin ittifakın ruhuna ve ortak güvenlik perspektifine uygun karar alarak örtülü-örtüsüz tüm kısıtlamaların kaldırılmasıdır" dedi.

Almanya ile ortak çalışmalarda Eurofighter konusunun iyi bir başlangıç olacağını düşündüklerini ve Almanya tarafından olumlu yaklaşım beklediklerini bildirdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER