Meteoroloji ve AKOM'dan peş peşe uyarılar! İstanbul'a sağanak geliyor... Prof. Dr. Şen tarih verdi

Yurt genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyordu. Ancak Türkiye, yeni bir yağışlı sistemin etkisi altına girdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte pazar gününe kadar kuvvetli sağanak geçişlerinin etkili olabileceğini duyurdu. Prof. Dr. Orhan Şen ise yağışların cumartesi gece saatlerinde şiddetli şekilde başlayacağını vurgularken, 'Çanakkale, Edirne, Balıkesir, İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya’da etkili olacak. Öğlen saatlerinde Düzce ve Ankara’nın doğusunda da ekili olacak.' dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Meteoroloji ve AKOM'dan peş peşe uyarılar! İstanbul'a sağanak geliyor... Prof. Dr. Şen tarih verdi

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları kuzey, iç ve batı kesimlerde azalacak. Kuzey ve batı kesimlerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre yağışların; Edirne ve Kırklareli ile Tekirdağ'ın iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi devam ediyor.

Hava sıcaklıklarının batı kesimlerde 2-4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle güneyli yönlerden, yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara'nın güneyi, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70, yer yer 80 kilometre/saat) esmesi bekleniyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER