Merkel'den Türkiye açıklaması

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Bulgaristan'ın Varna şehrinde yapılması beklenen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması öngörülen Türkiye-AB zirvesiyle ilgili olarak, "Varna'da böyle (Türkiye-AB) bir görüşmenin olacağından çok mutluyum. Umarım bu toplantı, Türkiye Cumhurbaşkanı ile bizleri ilgilendiren tüm konuların masaya yatırılması için güzel bir fırsat olur." dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Merkel'den Türkiye açıklaması

Çalışma ziyareti için Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da bulunan Merkel, Bulgar mevkidaşı Boyko Borisov ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında "Çıkan sorunları çözebilmek için komşumuzla (Türkiye) derli toplu ilişkilere ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.

Borisov'un inisiyatifini takdirle karşıladığına işaret eden Merkel, "Varna'da böyle bir görüşmenin olacağından çok mutluyum. Umarım bu toplantı, Türkiye Cumhurbaşkanı ile bizleri ilgilendiren tüm konuların masaya yatırılması için güzel bir fırsat olur.” dedi.

Bulgaristan'ın AB'nin ortak dış sınırının korunması için harcadığı çabaları takdir eden Merkel, “Özellikle Bulgaristan-Türkiye sınırında oldukça ağır olan bu görevde Almanya olarak Bulgaristan'a destek veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER