Menüsünün yıldızları arttı

Yenilenen Gallada’da çok sevilen ikonik lezzetler yerinde duruyor, yenilerden mangal köfte ve lahmacun dumpling de menünün yıldızlarından olmaya aday. Tadımda Fatih’le (Tutak) bu değişimin arkasındaki vizyonu da konuştum.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Menüsünün  yıldızları arttı

Dört aya yakın kapalı kaldıktan sonra geçen hafta kapılarını tekrar açan Gallada’da dikkat çeken değişiklikler var. İlk göze çarpan, giriş kapısının artık otelin içinden değil hemen yandaki özel ve şık bir alandan olması. Kapalı olan bölümse kış bahçesi şeklinde genişletilerek kapasite arttırılmış. Yeni açılmasına rağmen neredeyse tamamı doluydu. Bu da gösteriyor ki Gallada ziyadesiyle özlenmiş.

Burada bazı lezzetler var ki menüden çıksa olay olur. Hemen söyleyeyim; şaşlık ve kebap dumpling duruyor...

Yeni girenlerin yıldızlarından biri yine dumpling olmuş. Dolgusu orijinal lahmacun harcı gibi zırhla doğranmış kuzu eti, sarımsak, domates, biber ve soğanla hazırlanıyor. Hamurunun içi bu harçla doldurulup mayalandırılıyor. Buharda yarı pişirilip, döküm tavada tereyağında kızartılıyor. En son da domates glaze ile üzeri fırçalanıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER