Meclis tarihinde bir ilk: Vatandaşın talebine göre kanun teklifi

AK Parti, kanun teklifleri hazırlığında yeni bir dönem başlatmaya hazırlanıyor. Edinilen bilgilere göre, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a yeni bir merkez kurulması teklifinde bulunularak, bu çerçevede vatandaşın hükümetten talep ettiği beklentilere göre kanun teklifi hazırlanacak.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Meclis tarihinde bir ilk: Vatandaşın talebine göre kanun teklifi

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmesiyle birlikte kanun teklifleri artık bakanlıklar tarafından değil, milletvekillerince hazırlanırken, daha önce eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop döneminde vekillerin teknik destek alabilmesi için yasama uzmanlarının olduğu bir bölüm kurulmuştu. Yeni anayasa hazırlanmasına yönelik diyalog kapısı yeniden aralanırken, siyaset gündeminde, bu süreçte hem toplumun beklentilerini karşılamak hem de vatandaşın hazırlanan kanun tekliflerine daha çok katkısı olması için Meclis tarihinde ilk kez milletin doğrudan katkı sunabileceği bir merkez kurulması planlanıyor.

Meclis tarihinde bir ilk: Vatandaşın talebine göre kanun teklifi - Resim : 1

TALEPLER TOPLANSIN

AK Parti grubu zaman zaman hazırlanan kanun tekliflerine ilişkin, bazı siyasi partilerin yanı sıra özellikle konunun uzman kişileri ya da ilgili alanda çalışanlar tarafından partiye “teklife olumlu katkıların sağlanması” konusunda geri bildirim alıyordu. Gelen bu talepler üzerine AK Parti, Meclis’te yeni bir merkez kurulması konusunda Meclis Başkanı Kurtulmuş ile görüşecek. Yani vatandaş bu merkeze kanun teklifi olarak hazırlanmasını istediği taleplerini iletecek ya da hazırlanan kanun teklifleri ile ilgili önerilerini sunacak. Bu merkezde çalışan yasama uzmanları da vatandaşın taleplerini veya önerilerini toplayarak belirli başlıklar halinde AK Parti grubuna sunacak. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne uyumun bir parçası olarak yorumlanan bu merkez ile hem parlamentonun etkinliğinin artırılması hem de halkla doğrudan temas kurularak beklentilerinin karşılanabileceği konusunda değerlendirmeler yapılıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER