Marina farkı

Türkiye kıyılarındaki marinaların toplam kapasitesinin 6 bin 500, tekne sayısının ise yaklaşık 16 bin adet olması marina fiyatlarını uçurdu. 42 metrelik bir tekneyi lüks turizmin merkezi Monaco’da bağlamanın geceliği 650 Euro’yken, Göcek’te 1200 Euro’ya çıktı. Yat ve Tekne Endüstrisi Derneği Başkanı Murat Bekiroğlu ise hızlı bir şekilde marina yatırımlarının devreye alınması gerektiğine dikkat çekti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Marina farkı

TÜRKİYE’de marina kapasitelerinin yetersizliğine dikkat çeken Yat ve Tekne Endüstrisi Derneği (YATED) Başkanı Murat Bekiroğlu, “Sektörümüz üretim, satış ve turizm tarafında hızlı büyüdü. Arz düşük talep yüksek olunca marinalarda tekne ve yat bağlama fiyatları katlandı” diyerek marina yatırımlarının hızlı bir şekilde devreye alınması gerektiğini şu sözlerle açıkladı: “Monaco’da günlük 650 Euro’ya marinada kalabilen 42 metrelik tekne, Göcek’te bin 200 Euro ödüyor. Bodrum’da 700 Euro’ya kalabilen 20 metrelik tekne, Yunanistan’a giderse 35 Euro’ya dahi teknesini bağlayabiliyor.”

Marina farkı - Resim : 1Cem Hüroğlu - Orhan Şentürk - Murat Bekiroğlu - UğurAksan

TEKNE PARKLAR

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER