Manş Denizi’ndeki facia sonrası 3 gözaltı

Dün Fransa ile İngiltere arasındaki Manş Denizi'ni geçmeye çalışan bir göçmen teknesinde meydana gelen ve 5 kişinin ölümüne neden olan facia sonrası 3 kişi gözaltına alındı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Manş Denizi’ndeki facia sonrası 3 gözaltı

Fransa ile İngiltere arasındaki Manş Denizi'ni geçmeye çalışan bir göçmen teknesinde 5 kişi hayatını kaybetmişti. Dün yaşanan olayın ardından soruşturma başlatan İngiliz polisi, göçmenlerin ölümü nedeniyle 3 kişiyi gözaltına aldı.

İngiltere Ulusal Suç Ajansı (NCA), dün akşam saatlerinde 22 ve 19 yaşında iki Sudan vatandaşı ile 22 yaşında Güney Sudan vatandaşı olmak üzere 3 kişinin yasadışı göçü kolaylaştırmak ve yasa dışı yollarla Birleşik Krallık’a girmek şüphesiyle gözaltına alındığını duyurdu.

NCA tarafından yapılan açıklamada, “Bu trajik olay bir kez daha bu geçişlerin insan hayatını tehdit ettiğini ortaya koyuyor ve bu geçişleri organize eden suç çetelerinin hedef alınmasının önemini gözler önüne seriyor. Fransa ile bu olayın sorumlularının tespit edilmesi ve adalete teslim edilmesi için her şeyi yapacağız” ifadeleri kullanıldı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER