Macron: Avrupa ABD’nin paryası olmasın

Avrupa’nın güvenlik stratejisine yönelik çıkışlarıyla gündeme gelen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa’yı “ABD’ye daha az bağımlı bir savunma stratejisi benimsemeye” çağırdı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Macron: Avrupa ABD’nin paryası olmasın

Paris’teki Sorbonne Üniversitesi’nde konuşan Macron, “oyunun kurallarının değiştiği bir dünyada Avrupa’nın risklere karşı silahlanmadığı” uyarısında bulundu. “Avrupamız bugün ölümlüdür ve ölebilir. Bu yalnızca bizim tercihlerimize bağlıdır” diyen Macron, “Avrupa’nın hiçbir zaman ABD’nin paryası olmadığını göstermesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. Birliğin siber savunma, güvenlik ve ekonomide özerk olması gerektiğini belirten Fransa lideri Macron, ticarete ilişkin kuralların da değişen dünyaya göre revize edilmek zorunda olduğunu söyledi. Macron’un konuşmasındaki vurgular, haziran ayında yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerinde partisinin destek kaybettiği yönündeki anketleri izliyor.

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER