Maç bitse de bu statlardan ayrılmak istemeyeceksiniz!

Futbol geliştikçe, gelirler de her geçen gün arttıkça statlar artık sadece maçlara ev sahipliği yapmanın çok ötesine geçiyor. Riverside Tribünü’nü yenileyen Fulham stadına 2 Michelin yıldızlı restoran ve çatıya da yüzme havuzu yaptırıyor. R.Madrid’in stadındaki ViP tribününde gece kulübü var. Barcelona’nın önceliği ise sürdürülebilir ve çevreci bir stat. Futbol dışında birçok etkinlik yapılan Tottenham Stadı’nda kulüp, yeme ve içmeden yılda 4.8 milyon sterlin kazanıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Maç bitse de bu statlardan ayrılmak istemeyeceksiniz!

Futbol gelişmeye devam ettikçe stadyumlar da sadece oyuna ev sahipliği yapmanın ötesine geçmeye başladı. Artık dünyanın en iyi kulüpleri stadyumlarını birer cazibe merkezine dönüştürüyor. Taraftarların stadyumlardan beklentisi artık birer sosisli ve içecekten çok daha fazlası. Kulüpler de bunun farkında olarak maç deneyimini daha lüks bir hale getirirken, bunları yüksek fiyat etiketleriyle daha belirgin hale getiriyor.

FULHAM’IN TERASINDA YÜZMEK iSTER MiSiNiZ?

Fulham, 2019’dan beri Craven Cottage Stadı’nda Riverside tribününün yenilenme sancısı içindeydi ve açılış planı Covid 19 pandemisi nedeniyle 2021’e ertelenmişti. Stat, 2022 yazından bu yana kısmen operasyonel olsa da 2 Michelin yıldızlı restoranı ile tamamen elden geçirilmiş özel bir alan üzerinde çalışıyor. Ancak misafirperverlik boyutu kulübün çatıda bir yüzme havuzu da içeren Thames Nehri manzaralı The Sky Deck (gökyüzü güvertesi) kurmayı planladığını açıklamasıyla farklı bir boyuta ulaştı. The Gourmet ve The Brasserie adlı 2 Michelin yıldızlı restoranın yanı sıra The Sky Deck’in Aralık 2024’te açılması planlanıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER