Kuşları vurmayın artık

Hatay’da ateşli silahlarla vurulmuş kartal, şahin, atmaca, kara leylek gibi çok sayıda kuş türü bulundu. Katliamı andıran görüntüleri paylaşan Emin Yoğurtçuoğlu, ‘Vurmayın artık’ diye isyan etti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kuşları vurmayın artık

HATAY’ın Samandağ, Defne, Antakya, Belen, Arsuz, Dörtyol ve Reyhanlı ilçeleri başta olmak üzere, ilkbahar aylarında güney yarımküreden göç eden kuşların Türkiye’ye giriş noktası olan bölgede, göçmen kuşlar avcıların hedefi oluyor. Türkiye’de ‘kuş dedektifi’ olarak da bilinen kuş gözlemcisi Emin Yoğurtçuoğlu, silahla vurulmuş ölü ve yaralı çok sayıda kuşu görüntüledi.

309 TÜR YAŞIYOR

Uzun süredir Milleyha Kuş Cenneti’nin çöplerden temizlenmesi ve korunması amacıyla bölgede farkındalık çalışmaları yürüten ve burada kuşla-rı fotoğraflayan Emin Yoğurtçuoğlu, 309 kuş türünün yaşadığı ve 2 bine yakın yeşil deniz kaplumbağasının yuva yaptığı bu bölgedeki sahillerin çöp içinde olduğuna da dikkat çekti. Kartal, kara leylek, atmaca, şahin gibi çok sayıda vurulmuş kuşun görüntülerini de sosyal medya hesaplarından paylaşan Yoğurtçuoğlu, yaşananları katliam olarak nitelendirdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER