Küresel ticarette Baltimore endişesi

ABD’nin Baltimore kentinde salı günü bir kargo gemisinin çarpması sonucu 1.6 mil uzunluğunda bir köprü yıkılırken, Baltimore Limanı ile önemli bir otoyol ulaşıma kapatıldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Küresel ticarette Baltimore endişesi

Burası aynı zamanda ABD’nin kömür ihracatında ikinci büyük terminali olduğu için, söz konusu kapanmanın Hindistan’a yapılan sevkiyatları etkileme potansiyeli olduğu belirtiliyor. Kazanın Orta Atlantik bölgesinde haftalarca ulaşım kesintilerine neden olması da endişelenen konular arasında. Aynı zamanda 2.5 milyon ton kadar kömür ve otomobil gibi ürünün lojistik tıkanıklıklarla karşı karşıya kalabileceği ifade ediliyor. Dünya basınında yer alan haberlere göre, bu ürünlerin lojistiğinde rota değişebilir.

‘AKSAYABİLİR’

Hindistan’da bir tüccar, kömür ihracatının askıya alınmasının Hindistan’da muhtemelen fiyatları artıracağını söyledi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER